Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.



Sederea pe teritoriul Romaniei a cetatenilor straini se poate realiza prin mai multe moduri, si anume:


1. In scop de munca astfel angajatorul va obtine autorizatia de munca de la formatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care are sediul social. Pentru aceasta, va depune o serie de documente. Ulterior obtinerii autorizatiei de munca va obtine permisul de sedere. Permisul de sedere se reinnoieste cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea celui anterior.


2. Ca administrator al unei societati comerciale. Pentru aceasta, va depune o serie de documente. Ulterior obtinerii vizei  va obtine permisul de sedere. Permisul de sedere se reinnoieste cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea celui anterior.


3.  Ca actionar sau asociat cu atributii de conducere sau administrare al unei societati comerciale si cu  avizul Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS).


4. In scop de reintregire a familiei astfel in calitate de sponsor puteti solicita reintregirea familiei pentru urmatoarele categorii de rude: rudele dumneavoastra de gradul I in linie ascendenta sau ale sotului/sotie;